Baschetul este un sport cu o traditie datand de peste sase decenii. Perceput ca sport universitar acesta a adus, de-a lungul timpului, performante care au innobilat orasul Cluj Napoca.

 

Campionatul intiat are ca prim obiectiv comemorarea mareului baschetbalist si antrenor Gheorghe Roman, unul dintre cei mai apreciati oameni ai sportului clujean si romanesc.

Campionatul universitar de baschet "Gheorghe Roman" se va desfasura in perioada 24 martie-12 aprilie. Echipele participante la aceasta competitie vor reprezenta universtitati clujene, dornice de a se afirma in domeniul baschetului. Acestea sunt: Universitatea Tehnica, universitatea Babes Bolyai, universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, universitatea de Medicina si Farmacie, universitatea Bogdan Voda si universitatea de Arte si Design.

 

Primele meciuri in faza de grupa se vor desfasura in salile de sport ale universitatilor participante urmand ca semifinala si finala sa se desfasoare la Sala de Sport Horia Demian.

 

Prin numele campionatului, care se doreste a fi o traditie in Cluj Napoca, se poate pastra vie amintirea celui care a adus baschetul clujean pe cele mai inalte trepte ale podiumului.
             

Gheorghe Roman continua sa traiasca prin baschet!  
Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Str. Memorandumului nr. 28, Cod postal 400114, Cluj-Napoca, Romania
tel. +4 0264 401 200, 401248, tel./fax +4 0264 592 055