Energia regenerabilã, o solutie pentru economia

româneascã în perioada de crizã   

RENEXPO® South-East Europe 2009

11. - 13.11.2009, Sala Palatului Bucuresti, România

 

 

Desi suntem martorii crizei financiare care se manifestă în întreaga lume, investitorii sunt în căutare de oportunităti interesante si sigure. Expertii spun că agitatia din domeniul imobiliar va fi înlocuită de noi canale de business cum ar fi energia regenerabilă. În ultimii ani numărul companiilor europene din domeniul energiei a crescut rapid, iar investitiile în energia regenerabilă stabilesc recorduri în fiecare an. Sunt tot mai multi antreprenori care au în vedere constructia de centrale hidroelectrice, turbine eoliene, câmpuri de panouri solare sau fabrici pe bază de biomasă. Această tendintă împreună cu potentialul energetic oferit de fiecare zonă a tării, îndreaptă atentia înspre România. 

 

RENEXPO® South-East Europe 2009 – Târg international si conferinte pentru energie regenerabilă si eficientă energetică în constructii si renovări respectiv case pasive si cu consum redus de energie – este organizat pentru a doua oară între 11 – 13 noiembrie 2009 la Sala Palatului din Bucuresti, unind multiplicatori si actori din Sud-Estul Europei. După premiera de succes de anul trecut, cu 60 de expozanti (46% international),  465 participanti la conferinte si 1530 de vizitatori (8% international) se asteaptă la si mai multi expozanti interesati anul acesta, inclusiv producători, planificatori, furnizori de energie, experti din domeniul cercetării si dezvoltării, asociatii, media, ministere si autorităti care vor prezenta vizitatorilor întreaga paletă de energii regenerabile si eficientă energetică.

 

În paralel cu târgul, vor avea loc conferinte, cu tematicile: eficientă energetică si case pasive, cogenerare, energie eoliană, energie solară, energie din deseuri, hidroenergie si bioenerige.

Experti din domeniul politicii, economiei, asociatiilor, cercetării si dezvoltării vor prezenta informatii legate de reglementări, finantare, tehnologii, ultimele rezultate din domeniul cercetării cât si dezvoltarea pietei viitoare si a strategiilor de implementare.

 

Prin implementarea măsurilor eficientei energetice, va creste siguranta de energie, se va reduce emisia de gaze, se va încuraja dezvoltarea tehnologică si vor fi create noi locuri de muncă. Au fost făcute numeroase studii care arată, că de exemplu, România are potential în transformarea biomasei în energie. Resturile vegetale si lemnoase ar putea asigura peste 60% din energia alternativă produsă în întreaga tară. Potentialul de energie eoliană este în dezvoltare. Folosirea energiei geotermale si solare a fost redusă până acum la încălzire în case particulare dar hidroenergia a fost folosită de mult timp.      

 

Fiind tară membră a Uniunii Europene, România trebuie să respecte legea recent votată de Parlamentul European în ceea ce priveste eficienta energetică: până în 2019 toate clădirile nou-construite în Uniunea Europeană, trebuie să producă energia pe care o consumă. Pentru clădirile publice, termenul limită este 2016. 

 

Se asteaptă ca din România să pornească un impuls clar spre Europa de Sud-Est, acoperind toată regiunea. Tări vecine ca Ungaria, Serbia, Ucraina, Moldova si Bulgaria vor fi deasemenea atrase în conceptul târgului.

 

Prima Conferinta Internationala: Case Pasive in Romania
A II-a Conferinta Internationala: Bioenergia in Romania
Invitatie
(permite accesul gratuit pentru a vizita targul)

Contact si  Informatii:
REECO RO Expozitii S.R.L.
Horvath Timea
B-dul. Revolutiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad
Phone: +40 (0) 257-23009 - 9
Fax: +40 (0) 257-23009 - 8

horvath@reeco.ro

www.energie-server.de

www.renexpo-bucuresti.ro 

 
 
Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Str. Memorandumului nr. 28, Cod postal 400114, Cluj-Napoca, Romania
tel. +4 0264 401 200, 401248, tel./fax +4 0264 592 055