13 burse “Roberto Rocca” pentru studenti ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca

Compania TenarisSilcotub din Romania, prin proiectul “Roberto Rocca Education Program”, a decernat, marti, 17 noiembrie, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Zalau, pentru al patrulea an consecutiv, burse de studiu universitare anuale in valoare de 2400 Euro, dintre care 13 au revenit pentru studenti ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca. La ceremonie au participat Gabriel Podskubka, manager general pentru Europa de Est a concernului Tenaris, Paola Mazzoleni, manager resurse umane din cadrul companiei Tenaris Romania, Mihail Abrudean, prorector UTCN, alaturi de reprezentanti ai universitatilor tehnice din Bucuresti, Iasi si Ploiesti.

40 de studenti ai unor facultati specializate in mecanica, metalurgie, electronica, automatica si calculatoare sau din domeniul gazelor si petrolului sunt castigatorii din acest an ai burselor “Roberto Rocca”. Dintre cei 40 de studenti castigatori ai bursei, pe langa cei 13 de la  Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, 13 provin de la Universitatea Tehnica din Bucuresti, 10 sunt studenti ai Universitatii Tehnice din Iasi, iar alti 4 ai Universitatii Tehnice din Ploiesti.

Compania TenarisSilcotub din Romania este unul dintre partenerii de marca ai Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, prin organizarea practicii profesionale a studentilor, elaborarea de lucrari de licenta in cadrul unor contracte de cercetare ce vizeaza probleme concrete ale firmei, scoli de vara pentru studentii universitatilor tehnice din intreaga tara si pregatirea personalului tehnic si cu studii superioare in cadrul unor cursuri la TenarisSilcotub Zalau.

 “Roberto Rocca Education Program” a acordat in acest an si trei burse de doctorat in domeniul ingineriei sistemelor, stiinta materialelor si chimie pentru absolventi ai unor universitati din Romania care isi continua studiale la universitati din strainatate. Bursele de doctorat sunt in valoare de pana la 50.000 USD pe an si acopera taxele de studii si cheltuieli de intretinere.

Procesul de selectie in vederea stabilirii castigatorilor editiei din acest an a impus analiza a 300 de aplicatii trimise de catre studenti din intreaga tara. Evaluarea a fost facuta de catre Departamentul de Resurse Umane si manageri din cadrul companiei TenarisSilcotub Romania. Criteriile care au stat la baza selectiei au vizat performantele scolare ale aplicantilor, aptitudinile personale ale acestora, precum capacitatea de lucru in echipa, creativitatea sau atitudinea proactiva si recomandarile primite din partea universitatilor.

In cei patru ani de derulare in Romania, in cadrul programului “Roberto Rocca Education Program” au fost acordate 106 burse pentru studenti si 7 burse de doctorat.


----------------------

Proiectul “Roberto Rocca Education Program” a fost infiintat in 2005 si este sponsorizat de catre companiile Tenaris, Ternium si Techint. Programul poarta numele lui Roberto Rocca, fostul presedinte al Techint Group.  Pe langa bursele oferite studentilor de la universitatile din tarile in care programul este in derulare, acesta ofera si sprijin pentru studii de doctorat in strainatate. Ambele tipuri de burse se acorda studentiilor care urmeaza anumite discipline precum stiinta materialelor, mecanica, inginerie electronica si chimica. Printre tarile in care programul se deruleaza se numara Argentina, Brazilia, Italia, Mexic, Romania si Venezuela. 

 
 
Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Str. Memorandumului nr. 28, Cod postal 400114, Cluj-Napoca, Romania
tel. +4 0264 401 200, 401248, tel./fax +4 0264 592 055