In data de 25 iunie 2004, in Sala Senatului UTC-N, a avut loc sedinta solemna a Senatului Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, cu prilejul decernarii titlului de DOCTOR HONORIS CAUSA D-lui Prof.dr.ing. Jean-Jacques SIMOND de la Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, Elvetia si D-lui Prof.dr.ing. Abdelatif MIRAOUI de la Universite de Tehnologie de Belfort - Montbeliard, Franta.

Prof. Jean-Jacques SIMOND

 

Profesor la Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, membru în Comitetul stiintific al celei mai importante Conferinte de Masini Electrice, ICEM (International Conference on Electrical Machines, membru în Comitetul National al Elvetiei al CIGRE si vicepresedinte al Comitetului pentru tehnologii electrice al Asociatiei Inginerilor Electricieni din Elvetia, Profesorul Jean-Jacques SIMOND a devenit una dintre figurile reprezentative ale ingineriei electrice. Autor a peste 100 de articole în reviste recunoscute în plan international si în conferinte internationale, profesorul SIMOND este consultant pentru diferite companii importante care produc masini electrice sau aparaturã pentru sistemul energetic.

 

Prieten vechi al Facultãtii de Electrotehnicã, profesorul Simond a oferit cu generozitate posibilitatea unor stagii pentru studenti la EPFL, în vederea elaborãrii de lucrãri stiintifice care se înscriu în tematica unui proiect comun de cercetare. Deschiderea spre colaborarea cu colective partenere din cadrul UTC-N se concretizeazã în activitãti de cercetare finantate în cadrul unor programe europene sau din surse private.

Prof. Abdellatif MIRAOUI

Profesorul Abdellatif MIRAOUI este o personalitate importantã în domeniul ingineriei electrice, fiind profesor la Université de Technologie de Belfort-Montbéliard, Franta, unde conduce departamentul de Génie des Systèmes de Commande-GSC. Figurã marcantã a tehnicii mondiale, Domnia Sa este este realizatorul primei platforme pedagogice din Franta, dedicatã electrotehnicii, electronicii, automaticii si transporturilor terestre, si membru în diferite comisii si consilii profesionale, nationale si internationale.

 

Colaborarea Domniei Sale cu Universitatea Tehnicã din Cluj-Napoca are deja traditie. Ca responsabil pentru învãtãmântul tehnic superior pe linie de francofonie, s-a implicat în stabilirea unui domeniu comun de cercetare cu Facultatea de Eletrotehnicã a UTC-N angrenând colectivele de cadre didactice, doctoranzi si studenti în activitãti, schimburi de experientã si stagii de documentare foarte utile pentru ambele pãrti. În anul 2003, profesorul Miraoui a organizat împreunã cu Facultatea de Electrotehnicã a Universitãtii Tehnice din Cluj-Napoca cea de-a V-a editie a Conferintei Internationale ELECTROMOTION în Maroc, fiind membru al Comitetului Stiintific. De asemenea, este redactor sef al revistei “International Journal of Electrical Engineering in Transportation”.


 
Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Str. Memorandumului nr. 28, Cod postal 400114, Cluj-Napoca, Romania
tel. +4 0264 401 200, 401248, tel./fax +4 0264 592 055