UNIVERSITATEA TEHNICA DIN CLUJ NAPOCA

Newsletter nr. 13, Noiembrie 2012

Sa fim Comunitatea UTCN!

Stimati colegi,

intr-o nota usor atipica dar optimista, newsletterul lunii noiembrie 2012, vine in atentia cititorului cu informatie noua care imbie!

incepand cu luna octombrie a anului curent, s-a conturat Departamentul de Imagine si Relatii Publice al universitatii! Serviciile departamentului se concentreaza pe comunicare si relatia cu media, administrarea site-ului universitatii, design si identitate vizuala, manifestari si evenimente stiintifice, marketing.

Ce-si propune acest departament? Sa promoveze sustinut imaginea de top a universitatii europene care suntem! Cum? Din interior spre exterior! Noi toti cei care apartinem acestei comunitati, sa fim cei care comunicam constant, care construim relatii si sensuri, valori si cultura organizationala, intelegand cu totii ca suntem cel mai important motor al performantei!
Informatii/Evenimente
    BRI - Biroul de Relatii Internationale
- Prima Conferinta Internationala pentru studentii doctoranzi in Inginerie Civila si Arhitectura la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
4 - 7 noiembrie 2012

- Deutsche BahnNetze (Ramura Infrastructura a Cailor Ferate Germane) a semnat primul acord de colaborare cu o universitate din afara granitelor – Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca!

- Laborator Siemens de ultima generatie inaugurat la Facultatea de Automatica si Calculatoare!

- Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca contribuie la dezvoltarea unui sistem de conectivitate inteligent pentru transportul in comun
- Get an internship at Electrolux event, apply online!
6 noiembrie 2012

- BizCAMP - a Career School for students and young professionals
24 noiembrie 2012

- Premiul II la Concursul Profesional Studentesc REHVA obtinut de studentul Adrian FRĂTEAN

- Finala Editiei a 4-a a concursului studentesc "Imprezzio Software Contest
 
Biroul de Relatii Internationale,
UTC-N, Strada Memorandumului Nr. 28,
400114-RO, Cluj-Napoca, Romania
Tel: 0040-264-202214, web: http://ori.utcluj.ro
E-mail: Int.Rel.Office@staff.utcluj.ro

Oportunitati
pentru studenti:

// Burse in Japonia pentru studenti, masteranzi, doctoranzi

// Burse DAAD (Deutscher Akademischer Austauschdienst)

// Candidatures pour des formations ingenieurs en Bulgarie

// Free Access to the 2012 Nobel Laureates most-cited articles

// Burse Mummert pentru Studii in Germania pe o perioada de 2 ani si jumatate

---

Vrei sa studiezi in strainatate intre 3 luni si 1 an?
Opteaza pentru bursele de mobilitate Erasmus:
1. Citeste aici prezentarea programului
2. Haide la Biroul de Relatii Internationale sa iti dam mai multe detalii sau trimite-ne un email!
  Organizatii studentesti

Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca este organizatia cu rol reprezentativ din cadrul Universitatii Tehnice, aceasta vine in sprijinul studentilor cu proiecte si activitati care vizeaza toate ariile de interes ale acestora.


Infotech, 5-15 noiembrie 2012
“Cele mai tari companii vin la tine in facultate!”
http://infotech.osut.org


Polisport, 5-22 noiembrie 2012
Polisport este un proiect care reuneste sub acelasi nume sporturi din toate ariile de interes, incepand cu sporturi clasice ca fotbal sau inot, pana la sporturile “moderne” – PC Gamming sau Karting. Detalii despre toate sporturile, precum si formulare de inscriere gasiti pe site-ul www.osut.org/polisport

Balul Bobocilor din UTC-N, 8 Noiembrie 2012
in acest an, tematica balului va fi “Age of engineers”, unde participantii la concursul de Miss si Mister vor aduce la viata personaje din mitologiile antice grecesti, romane si egiptene. Partea de concurs se va tine la Casa de Cultura a Studentilor, iar after-party-ul va avea loc in clubul Bamboo.
Detalii: http://osut.org/evenimente/balul-bobocilor-utcn-2012/

Zilele Universitatii Tehnice (ZUT)
Zilele Universitatii Tehnice (prescurtat ZUT) este cel mai mare proiect organizat de o singura organizatie studenteasca. Pe parcursul a trei saptamani, in cadrul ZUT au loc prezentari de companii, axate pe profilele Universitatii Tehnice, workshop-uri, training-uri, Balul Bobocilor, concursuri pe diferite tematici şi competitii sportive. Proiectele desfaşurate in cadrul Zilelor Universitaţii Tehnice sunt bazate in principal pe activitaţi indoor.
 
Organizatia studenteasca Board of European Students of Technology (BEST) Cluj-Napoca

Nu ai apucat sa aplici la Cursurile de Iarna? Nu-i nimic, de luni, 5 Noiembrie, se deschid aplicatiile pentru Cursurile de Primavara. Paris, Milano, Moscova sau Reykjavik, in ce colt al Europei vei studia primavara aceasta?

Aplicatiile se fac pe best.eu.org/courses pana pe 2 Decembrie, iar pentru validarea contului e necesar sa trimiteti o poza dupa carnetul de student in care sa apara numele si viza pe anul acesta, la adresa cursuri@bestcj.ro.


S-a dat startul la European BEST Engineering Competition! Echipe din toate cele 93 de universitati se intrec in fazele locale ale competitiei.

in Cluj-Napoca etapa locala are loc intre 23 - 25 Noiembrie si puteti concura in echipe de cate 4 in una din cele doua categorii: Case Study si Team Design. Case Study, asa cum ii spune si numele, reprezinta un studiu de caz in care se testeaza abilitatile de solutionare a unor probleme de management, de gandire a unei strategii si de reactie in situatii limita. La categoria Team Design se testeaza simtul practic prin construirea unui dispozitiv ce va trebui sa treaca prin mai multe probe si sa demonstreze ca e cel mai bun design.

Castigatorii de la fiecare categorie vor concura mai departe cu echipe din Romania si Republica Moldova la Bucuresti, iar castigatorii etapei nationale vor merge mai departe la finala de la Varsovia. Esti pregatit sa participi la cea mai mare competitie inginereasca din Europa? Atunci urmareste-ne pe bestcj.ro.


  Organizatii studentesti

Asociatia Studentilor Arhitecti
Str. Rene Descartes, nr. 30, Cluj-Napoca
email: asta.cluj@gmail.com
web: www.facebook.com/astafau

Asociatia Studentilor Arhitecti Cluj
organizeaza in luna noiembrie workshop-urile premergatoare Zilelor Arhitecturii 2013. Astfel propunem urmatoarele 3 workshop-uri:

+ Parcul Mobil este manifestul nostru pentru spatiile verzi din Cluj-Napoca. Participantii la atelier vor avea la dispozitie un cap-tractor legat cu o semi-remorca si vor avea misiunea de a amenaja pe aceasta platforma un parc cu tot ce inseamna el, de la faza de proiectare pana la faza de constructie. Parcul se va plimba apoi in cadrul ZA2013 in locurile alese initial, zone care duc lipsa acuta de spatii verzi sau in care acestea sunt folosite necorespunzator. Se va opri, se va extinde in afara platformei pe care este amenajat si va ocupa spatiul in incercarea de a induce constiintei publice importanta folosirii adecvate a acelor zone. in parc se vor organiza evenimente, picnic-uri, piese de teatru, proiectii de film, mici concerte, sau cocktail party-uri.
Workshop-ul ii va avea ca şi coordonatori pe Alex Axinte şi Cristi Borcan (StudioBASAR), Diana Culescu(PRP Birou de Studii Contemporane-peisagist), Laura Panait (antropolog), Tiberiu Ciolacu (Planwerk).

+ PAVILIONUL ZA reprezinta workshop-ul de concept legat de pavilionul pe care il vom insera in Piata Unirii pe perioada Zilelor Arhitecturii 2013 pe post de loc de intalnire si desfasurare a principalelor evenimente in aer liber in perioada 16-19 mai, pavilion ce va deservi apoi ca punct info pentru evenimentele Zilele Cluj-Napoca si TIFF.  Workshop-ul va fi coordonat de doctoranzi arhitecti sau ingineri si profesori din Anglia de la Universitatea de Arhitectura din Bath si un profesor de la Facultatea de Arhitectura si Urbanism din Cluj specializati pe arhitectura parametrica.

+ GRADINA BOEMa este provocarea pe care AStA Cluj o lanseaza impreuna cu Asociatia Studentilor Universitatii de Arte si Design, Facultatea de Arhitectura si Urbanism si Universitatea de Arte si Design prin amenajarea fostei ”Gradinii boeme din Cluj-Napoca, spatiu in centrul istoric al Clujului. Acest sit va fi obiectul unor amenajari scenografice si peisagere ce vor sustine expozitii, concerte etc.

La capitolul intalnirilor periodice numite "Ne Vedem Joi" vom avea urmatoarele subiecte de discutii si invitati ce vor avea loc la centrala de pe strada Rene Descartes:
- 8 noiembrie - "Situatia spatiilor verzi din Cluj" - invitat: arh. Tiberiu Ciolacu, studio Basar si antropolog Lala Panait
- 15 noiembrie - "Parametric Architecture - Gridshell Form Finding" - invitati: arh. Daniel Piker si ing. Dragos Naicu si "Interventii temporare in spatiul arhitectural in ruina" - invitati: Atelier MASS

De asemenea, al treilea numar al ziarului asociatiei, numit "ZI de ARhitectura" va fi lansat pe 29 noiembrie, avand in centru problema spatiului public.

Organizatia Studentilor de la Stiinta si Ingineria Materialelor si Mediului Cluj
B-dul Muncii, Nr.103-105
web: http://www.ossimm.ro
 
Asociatia Studentilor Facultatii de Instalatii din Cluj-Napoca (ASFIC)
B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 128-130, sala 313, Cluj-Napoca
web: http://www.asfic.ro //Tel: +4 0742882602
EUROAVIA Cluj-Napoca
B-dul Muncii, nr. 103-105, Cluj-Napoca, Romania, Sala E07
Telefon: +40 264 401762
Email: cluj-napoca@euroavia.net
web: http://cluj-napoca.euroavia.eu/
 
ASIEM
Asociatia Studentilor din Inginerie Economica si Management

Calea Dorobantilor 71-73, Cluj-Napoca
web: www.asiem.roCultural
    OCOC - Oficiul de Consiliere in Cariera

Festivalul International de Teatru:
"INTERFERENŢE" 2012
27 noiembrie - 9 decembrie 2012
Program: http://www.huntheater.ro/interferences

Program noiembrie 2012:
+ Teatrul National Cluj-Napoca
+ Opera Nationala Romana Cluj-Napoca
+ Filarmonica de Stat Transilvania

Lista completa a institutiilor culturale din Cluj
 
Oficiul de Consiliere in Cariera
UTC-N,Str. Constantin Daicoviciu, 15
(intrare din str. Emil Isac), etaj 2, camera 5
Tel: (+4) 0264 401393
E-mail: office.ococ@ococ.utcluj.ro

Rezultatele sondajului de opinie privind educatia si cariera - Trendence Graduate Barometer 2012 - Romanian EngineeringIT Edition - Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
  Conferinte tehnice internationale Noiembrie - Decembrie 2012
NOIEMBRIE 1 - 2, 2012. International Wireless Power Summit 2012. Smithers Apex. Dallas, TX, USA.
NOIEMBRIE 6 - 7, 2012. Predictive Analytics World Düsseldorf. Rising Media Ltd. Düsseldorf, Germany. 
NOIEMBRIE 19 - 21, 2012. International Conference on Broadband Communications and Systems. Cyprus. 
NOIEMBRIE 19 - 22, 2012. London International Conference on Education (LICE-2012). London, UK. 
DECEMBRIE 5 - 6, 2012. The Internet Show Indonesia 2012. Terrapinn Pte Ltd. Jakarta, Indonesia.
DECEMBRIE 10 - 12, 2012. International Conference for Internet Tech. and Secured Transactions. London.
DECEMBRIE 22 - 23, 2012. International Conference on Sociality and Humanities. Kuala Lumpur, Malaysia.

+ vezi lista extinsa a conferintelor care au loc in lume in perioada Noiembrie-Decembrie 2012.
Newsletter UTC-N, nr.13, Noiembrie 2012  

  
Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca
Str. Memorandumului nr. 28, Cod postal 400114, Cluj-Napoca, Romania
tel. +4 0264 401 200, 401248, tel./fax +4 0264 592 055

Ne puteti contacta la adresa webmaster@staff.utcluj.ro
Ati primit acest e-mail pentru ca sunteti inscris in baza noastra de date. Daca nu doriti sa mai primiti
newsletterele UTC-N, click aici.